Newcastle-fans 'zonder hoop' zien De Jong scoren bij rentree in hoofdmacht
Nederlander scoort tijdens 2-3 nederlaag tegen Swansea City

25-04-2015 17:54

Siem de Jong heeft zaterdagmiddag zijn rentree gemaakt in de Premier League. De Nederlander keerde na een langdurige afwezigheid terug bij Newcastle United. Die ploeg verloor met 2-3 van Swansea City, De Jong was als invaller wel trefzeker.

'No ambition, no investment, no hope'. Dat was te lezen op rode papiertjes die de fans van Newcastle United in handen kregen. In minuut 34 wilden de fans Mike Ashley een rode kaart geven, verwijzend naar de 34 miljoen Pond die op de bankrekening staan. Geen ambitie, geen investeringen, geen hoop.

Juist één van de aankopen van afgelopen zomer, een investering, gaf de fans weer zaterdag wat hoop. De Jong scoorde drie minuten voor tijd de 2-3, een derde Newcastle-treffer kwam er niet. De Jong kwam een kwartier voor het einde van de wedstrijd als invaller binnen de lijnen. Op dat moment keken The Magpies al tegen een 1-3 achterstand aan.

Ondanks het feit dat de terugkeer van De Jong de fans van Newacastle weer wat hoop kan geven, zal het de komende periode mogelijk onrustig zijn rondom de club. Newcastle staat na een nieuwe nederlaag veertiende in de Premier League. De voorsprong op Sunderland, dat op een onveilige achttiende plaats staat, is slechts vijf punten. Bovendien speelde Sunderland een wedstrijd minder.

Southampton-Tottenham Hotspur 2-2

Na bijna 8 maanden (!) afwezigheid door een klaplong en een dijbeenblessure is Siem de Jong terug. Tegen Swansea City viel hij zojuist in EN SCOORDE hij direct (Y)