Heerenveen slaat aanval af; promovendus blijft met lege handen achter
Gelijkspel in Friesland

25-04-2015 20:21
2

Heerenveen heeft zaterdag niet weten te winnen van Willem II. Het duel in het Abe Lenstra Stadion eindigde in 1-1. Bruno Andrade bracht Willem II in de 78e minuut op voorsprong. Een minuut later tekende Mark Uth voor de eindstand.

De Friezen stevenen dit seizoen af op de play-offs voor Europees voetbal, met de afgelopen weken af en toe fraai combinatievoetbal. Vorige week werd er echter kansloos verloren in de kampioenswedstrijd tegen PSV (4-1). Dat is tekenend voor het vrij wisselvallige seizoen van Heerenveen.

Tegen Willem II speelde Heerenveen een van zijn mindere duels. De thuisploeg maakte het de gasten uit Tilburg nauwelijks lastig. Willem II had in de eerste helft het betere van het spel en creëerde ook de grootste kansen. Een kopbal van Andrade ging echter net over en Samuel Armenteros stuitte op doelman Kristoffer Nordfeldt.

Heerenveen werd eigenlijk alleen gevaarlijk via schoten van afstand. Sam Larsson had het vizier evenwel niet op scherp staan. Het publiek werd dan ook niet bepaald verwend. Een opstootje tussen Andrade en Kenny Otigba zorgde nog voor de meeste opwinding.

Er viel voor trainer Dwight Lodeweges in de rust wat werk te verzetten. Het lukte hem echter niet zijn ploeg op scherp te zetten. Willem II bleef in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg en drong aan op de openingstreffer. Die viel in de 78e minuut toen Andrade de de bal fraai over Nordfeldt tilde. Andrade schoot vlak daarvoor nog op de binnenkant van de paal.

Willem II kreeg met de 0-1 loon naar werken, maar kon daar niet lang van genieten. Een minuut later stond het al 1-1. Uth schoot knap raak uit de draai op aangeven van Larsson. Hoewel beide ploegen daarna aandrongen, bleef het bij 1-1. (ANP)