'Meister-party' voor Robben en Bayern: 'Rekordmeister' officieus kampioen
Weer een titel voor Bayern

'Meister-party' voor Robben en Bayern: 'Rekordmeister' officieus kampioen

25-04-2015 20:22
5

Bayern München is zaterdag officieus kampioen van Duitsland geworden. De ploeg van trainer Pep Guardiola versloeg Hertha BSC met 1-0, door een doelpunt tien minuten voor tijd van Bastian Schweinsteiger. Hij zorgde ervoor dat Bayern alleen in theorie nog te achterhalen is door VfL Wolfsburg.

Die ploeg heeft vijftien punten minder met nog vijf wedstrijden te gaan en bovendien een aanzienlijk slechter doelsaldo dan Bayern. Bij puntenverlies zondag van Wolfsburg bij Borussia Mönchengladbach kan 'Der Rekordmeister' de 25e landstitel officieel vieren, anders moet de club uit Beieren nog een weekje wachten.

Wedden

Meer odds

Vier dagen na de wervelende voorstelling in de kwartfinale van de Champions League tegen FC Porto (6-1) gunde Guardiola een aantal vaste krachten rust. Talenten als Sebastian Rode, Mitchell Weiser en Gianluca Gaudino kregen daardoor een kans in de basis. Hoewel Bayern de wedstrijd tegen Hertha domineerde, bleef het benodigde doelpunt lang uit.

Arjen Robben, die nog niet helemaal hersteld is van een buikspierblessure, zag vanaf de tribune in de Allianz Arena hoe de halvefinalist in de Champions League moeite had om openingen te vinden in de Berlijnse defensie. Het duurde tot de tachtigste minuut voordat Schweinsteiger eindelijk de ban brak met een doeltreffend schot, nadat hij eerst nog de paal had geraakt met een kopbal.

Bayern München heeft de derde landstitel op rij daardoor zo goed als binnen. De Duitse topclub doet dus ook nog mee om de winst van de Champions League en speelt dinsdag in de halve finale van het toernooi om de DFB-Pokal tegen Borussia Dortmund. (ANP)