Geweldenaar van Utrecht heeft geen medelijden met aangeslagen Eagles
Eagles verliest thuis van Utrecht

25-04-2015 21:34
1

Go Ahead Eagles is voor handhaving in de Eredivisie zo goed als zeker veroordeeld tot de play-offs. De club uit Deventer verloor zaterdag in de eigen Adelaarshorst met 2-0 van FC Utrecht, door twee goals van Sebastien Haller.

Utrecht was grote delen van het duel de betere partij. Al direct na de aftrap waren de bezoekers via Mark Diemers gevaarlijk. Een paar minuten later stuitte een inzet van Utrecht-aanvaller Rubio Rubin op Go Ahead-doelman Mickey van der Hart. De 1-0 kwam na negentien minuten spelen van de schoen van de Fransman Haller, nadat Utrecht met een paar korte tikjes door de Deventer defensie heen was gebroken.

Go Ahead kreeg voor rust eveneens de nodige kansen, waarvan een inzet van Peter van Ooijen (tegen het been van keeper Robbin Ruiter) de gevaarlijkste was. Ook na de pauze waren de Eagles enkele keren dicht bij een treffer. Meteen in de 46e minuut brak Lesly de Sa door de Utrechtse verdediging, maar opnieuw bracht Ruiter redding. Vier minuten later moest Diemers op de doellijn redding brengen, nadat Go Ahead-aanvaller Glynor Plet vanuit een hoekschop gevaarlijk op doel schoot.

De tweede treffer viel ondanks de verwoede pogingen van Go Ahead uiteindelijk aan de andere kant. Nadat Rubin en Haller grote kansen hadden gemist, was het in de 61e minuut die laatste speler die doel trof. Haller schoot na zijn negende ook zijn tiende seizoenstreffer binnen, door na een mooie pass van Bart Ramselaar met buitenkant rechts de bal over Van der Hart heen te wippen.

Beide ploegen kregen nog kansen. Rubin stuitte op de voet van Van der Hart, waarna Plet vanuit de counter direct bijna raak kopte. Na de twintigste nederlaag van het seizoen is Go Ahead zes punten verwijderd van de veilige vijftiende plek. (ANP)