PSV viert klein feestje voor routinier: Het was dan geen assist, maar die pass...
"Deze overwinning is typerend voor ons seizoen"

PSV viert klein feestje voor routinier: "Het was dan geen assist, maar die pass..."

25-04-2015 23:13

Hoewel voor PSV eigenlijk niets meer op het spel stond, pakte de ploeg van trainer Phillip Cocu zaterdag in blessuretijd toch de winst bij Excelsior. Met tien man nog wel, nadat Nicolas Isimat in de tweede helft met twee keer geel van het veld was gestuurd.

"Deze overwinning is typerend voor ons seizoen", zei Cocu. "Ondanks een achterstand en tegenslag hebben we toch sterk gespeeld." De trainer bekende dat PSV een week na het grootse kampioensfeest geen bijster scherpe indruk maakte. "De finesse was niet helemaal aanwezig. Na rust hebben we uit een ander vaatje getapt."

Uitgerekend Stijn Schaars, die na ruim een jaar blessureleed als invaller zijn rentree maakte, leidde in blessuretijd het winnende doelpunt van Jürgen Locadia in (2-3). "Het was dan geen assist, maar die pass van Schaars op Depay, waarna Locadia scoorde... Geweldig voor Stijn, hij heeft hier keihard voor gewerkt en levert dan meteen zo'n belangrijke bijdrage. Mede daarom was dit toch een mooie avond."

Aanvoerder Georginio Wijnaldum was vol lof over de manier waarop PSV de winst eruit sleepte. "Dit is het seizoen van PSV. Het tekent dit jaar dat we ook met tien man zulke wedstrijden weten te winnen."