PSV'er kent zijn kwaliteiten: Ik ben een speler voor de Eredivisie
"En dan heb je nog een groot aandeel in de overwinning ook"

PSV'er kent zijn kwaliteiten: "Ik ben een speler voor de Eredivisie"

25-04-2015 23:42

Stijn Schaars is weer terug bij PSV. De middenvelder speelde sinds 29 maart 2014 niet meer in het eerste elftal van de Eindhovenaren en werd geteisterd door blessureleed. Schaars kan nu weer met een goed gevoel vooruitkijken.

De routinier had een belangrijk aandeel in de minieme 2-3 overwinning van PSV op bezoek bij Excelsior. Hij gaf de voorassist op Memphis Depay, die Jürgen Locadia vond. "Je mag vier minuten invallen en dan heb je nog een groot aandeel in de overwinning ook. Dat voelt heel goed. Je moet 'm er eigenlijk nog zelf inschieten", aldus Schaars tegenover NOS.

Zijn terugkeer was voor Schaars een geweldig moment. "Het voelt als een jongensdroom", glundert Schaars. "Ik kan nu eindelijk een streep zetten onder een lange, nare periode", weet de voetballer, die al wel met Jong PSV speelde. "Maar vanavond is mijn echte comeback. Ik ben een speler voor de Eredivisie." Op deze manier heeft Schaars toch nog een echt aandeel in de titel. "Ik voelde me zeker betrokken, omdat ik intern altijd mijn zegje heb gedaan en me opgenomen heb gevoeld in de groep. Maar je wilt natuurlijk waarde hebben op het veld."