De Zeeuw maakt zich op voor 'beuken': Eén slechte dag en je bent de klos
Ten Rouwelaar schuldig: "Jammer dat hij vandaag zo'n ketser maakt"

De Zeeuw maakt zich op voor 'beuken': "Eén slechte dag en je bent de klos"

26-04-2015 07:16

NAC Breda heeft zichzelf zaterdagavond een hele slechte dienst bewezen. In eigen huis ging het met 1-3 onderuit tegen concurrent Heracles Almelo. Door die nederlaag denkt Demy de Zeeuw dat het ontlopen van de nacompetitie niet meer mogelijk is.

"Persoonlijke fouten kosten ons de wedstrijd", zegt De Zeeuw in gesprek met Voetbal International. "Je kunt nog zo goed voetballen, maar als je op zo'n manier doelpunten weggeeft...Jelle weet dondersgoed dat het een fout was, maar hij heeft ons de afgelopen weken er ook doorheen gesleept en punten gepakt."

Via Mats Seuntjens kwam NAC na een 0-2 achterstand nog terug tot 1-2. "Uiteindelijk hebben we nog kansen gehad op 2-2, maar ook na de rust hadden we meer als team moeten brengen. En dan geef je ook de 1-3 weg na een persoonlijke fout. Het heilige vuur, slimmigheid, dat missen wij. Nu is de nacompetitie een feit. Dan komen er vier wedstrijden waarbij je moet beuken en dan zal er geen sprake zal zijn van goed voetbal."

"Dan moet je overleven. Ik denk wel dat wij daartoe in staat zijn, maar één slechte dag en je bent de klos. Dat mag ons niet gebeuren. Het is gewoon een moeilijk jaar. Ook de situatie rond het stadion past in het seizoen van NAC", aldus De Zeeuw.