Vertrekkende trainer: Ziet er naar uit dat ik een lange vakantie heb
"Ik had iets meer storm verwacht van Go Ahead, in het begin"

Vertrekkende trainer: "Ziet er naar uit dat ik een lange vakantie heb"

26-04-2015 07:53

FC Utrecht won zaterdagavond met 0-2 op bezoek bij Go Ahead Eagles. Door die zege is er weer wat hoop gekomen bij fans van de club uit de Domstad. Plaats acht is nog mogelijk, trainer Robby Alflen is daar echter niet direct mee bezig.

"Weet je, we zijn nu een weekend vrij en dan komt Excelsior thuis. Dan is er dezelfde opdracht, proberen die wedstrijd te winnen. Vervolgens zien we wel. We kijken echt van wedstrijd naar wedstrijd", zei Alflen kort na afloop van de zege in Deventer voor de camera van FOX Sports.

De zege van FC Utrecht kwam vrij eenvoudig tot stand, tot verbazing van Alflen. "Ik had iets meer storm verwacht van Go Ahead, in het begin. We hadden het vrij snel en vrij eenvoudig onder controle. En dan is het een ploeg onder druk, lang niet gewonnen thuis en publiek dat dan sneller ontevreden is. Ik had wel het gevoel dat het zo zou kunnen lopen, ongeveer."

In een systeem met twee spitsen deed FC Utrecht het goed. Het was pas de tweede wedstrijd dat Alflen zijn ploeg zo liet voetballen. "Op het moment dat je besluit dat te gaan doen, ben je er elke dag mee bezig. Individueel, met beelden en in groepstrainingen. Dat probeer je er zo snel mogelijk in te krijgen. Het is nog niet vlekkeloos, het kan nog beter, maar we vullen het goed in."

Voor Alflen komt dat wel te laat, want mogelijk is zijn periode bij FC Utrecht over twee wedstrijden klaar. Wat hij na dit seizoen gaat doen? "Geen idee. Het ziet er naar uit dat ik een lange vakantie heb."