We gaan een paar dagen weg, op trainingskamp om het hoofd vrij te maken
"We hoeven er niet moeilijk over te doen: we gaan de nacompetitie in"

"We gaan een paar dagen weg, op trainingskamp om het hoofd vrij te maken"

26-04-2015 08:14

Go Ahead Eagles speelt in de komende weken nog tegen Heracles Almelo en sc Heerenveen. Geen duels om de allerlaatste kans om nacompetitie te ontlopen te pakken, maar de ideale voorbereiding op de nacompetitie. Zo denkt trainer Dennis Demmers er over na de 0-2 nederlaag tegen FC Utrecht.

"Dit is heel zuur, na vorige week had ik meer verwacht", zei Demmers na afloop van de nederlaag tegenover FOX Sports. "We hadden alles doorgenomen op de training, maar er zat angst in de ploeg. In de rust hebben we ook aangeven: Dit moet anders, want zo krijg je nooit druk. En ook toen er kansen kwamen door de opportunistische speelwijze ontbrak het ons aan overtuiging."

Het 'veilige' Excelsior staat momenteel vijf punten voor, de opdracht voor Go Ahead Eagles is dan ook extreem lastig. "We hoeven er niet moeilijk over te doen: we gaan de nacompetitie in. We moeten nu een nieuwe voorbereiding ingaan. Het is heel moeilijk het om te draaien, want je komt tegen ploegen die alles te winnen hebben. En wij hebben alles te verliezen. Daar gaan we de komende weken aan werken."

Dat er nu een vrij weekend komt is voor Demmers ideaal, de bekerfinale geeft hem kans om zijn spelers optimaal voor te bereiden. "We gaan een paar dagen weg met elkaar, op trainingskamp om het hoofd vrij te maken. Maar we gaan ook rust geven. De jongens krijgen een paar dagen vrij om bij te komen. Na die week gaan we weer op volle kracht vooruit."