Cocu voelt strijd binnen PSV: Het is onderwerp van discussie in de kleedkamer ja
"Het zou kunnen dat ze in de laatste wedstrijd het verschil moeten gaan maken"

Cocu voelt strijd binnen PSV: "Het is onderwerp van discussie in de kleedkamer ja"

26-04-2015 09:21
3

Het kampioenschap is binnen, maar voor PSV'ers Memphis Depay en Luuk de Jong is er in de laatste twee duels van het seizoen nog wel iets om voor te vechten. Beide spelers van de landskampioen willen topscorer van Nederland worden.

Depay scoorde zaterdagavond tijdens het duel met Excelsior eenmaal, daarmee bracht hij zijn totaal op 21. De Jong staat tweede op de topscorersranglijst, met twee treffers minder dan zijn ploeggenoot. PSV-trainer Phillip Cocu voelt de strijd tussen het tweetal. "Dat is wel onderwerp van discussie in de kleedkamer ja", zegt de oefenmeester in gesprek met De Telegraaf.

"Het zou kunnen dat ze in de laatste wedstrijd het verschil moeten gaan maken. Maar zover is het nog niet", aldus Cocu. Depay was duidelijk na afloop van de 2-3 zege op Excelsior. "Ik speelde geen goede wedstrijd, maar ben wel blij met het resultaat en mijn goal." Dat hij twee goals voor staat op De Jong is fijn. "Dat is persoonlijk leuk, maar het belangrijkste is dat we als kampioen hier ook winnen op een droog kunstgrasveld."

PSV speelt in het slot van de competitie nog tegen Heracles Almelo en ADO Den Haag. Bij de laatste tegenstander staat de nummer drie van de topscorerslijst onder contract, Michiel Kramer staat momenteel op vijftien treffers.