Medelijden in Breda: Plaatsvervangende schaamte voor het NAC-publiek
"Uit geslagen positie zijn we opgestaan, dat is niet veel ploegen gegeven"

Medelijden in Breda: "Plaatsvervangende schaamte voor het NAC-publiek"

26-04-2015 09:31

Mark Jan Fledderus stond zaterdagavond met een grote glimlach op het gezicht in het Rat Verlegh Stadion. De middenvelder won met Heracles Almelo met 1-3 op bezoek bij concurrent NAC Breda. Daarmee speelde het zichzelf zo goed als veilig.

"Het is nog niet officieel, maar officieus wel", bleef Fledderus voor de camera van FOX Sports bij de feiten. "Ik ben heel trots op deze ploeg. Als je uit de eerste zeven wedstrijden nul punten haalt... Volgens mij is het nog nooit gebeurd dat je er dan rechtstreeks in blijft. Deze ploeg heeft, zeker de laatste weken, zo volwassen gespeeld. Ook nu in Breda. Daar ben ik enorm trots op."

Mede door andere resultaten in de Eredivisie is Heracles zo goed als zeker van handhaving. NAC staat op de onveilige zestiende plaats, met zes punten minder en een slechter doelsaldo. "Waarschijnlijk zijn we klaar. Alleen als NAC twee keer wint en wij twee keer dik verliezen... Maar we gaan er vanuit dat dit genoeg is. Het was een heel moeilijk seizoen, vooral in het begin. Daarna heel knap gedaan. Uit geslagen positie zijn we opgestaan, dat is niet veel ploegen gegeven."

En dus was het in Breda tijd voor een feestje, al had Fledderus daar nog wat moeite mee. "Het zal een groot feestje worden. Maar ik heb wel een beetje plaatsvervangende schaamte voor het NAC-publiek. Vorig jaar heb ik het bij Roda JC anders meegemaakt, is niet leuk natuurlijk. Maar ik ben heel blij en we gaan hier feestje vieren. Ik weet hoe moeilijk het is, wens NAC heel veel sterkte in komende wedstrijden en play-offs natuurlijk. Maar wij vieren een feestje, dat heeft niets met NAC te maken."