Koeman en Van Gaal plaveien weg voor Cocu: Dan wil ik dat ook wel
"Dat is voor het hele Nederlandse voetbal een goede zaak"

Koeman en Van Gaal plaveien weg voor Cocu: "Dan wil ik dat ook wel"

26-04-2015 12:29
5

Het succes dat Ronald Koeman en Louis van Gaal boeken in Engeland smaakt naar meer. Phillip Cocu ziet zichzelf op een dag ook wel bij een grote buitenlandse club op de bank zitten.

"Het zou mooi om het een keer in een andere competitie te proberen", vertelt de trainer van kampioen PSV bij De Tafel van Kees. "Maar voor mij ligt de focus voorlopig op PSV. Ik ben voor lange termijn verbonden aan de club, om iets neer te zetten."

"Ik ben aan iets begonnen en dat ga ik ook afmaken. Ik sluit niet uit dat er ook nog een keer verlengd gaat worden, maar dat is nu te vroeg om te zeggen. Of we daar al over praten? Nee. Ik heb voor vier jaar getekend. Dat is een behoorlijke termijn in de voetballerij."

Koeman en Van Gaal werken sinds dit seizoen in de Premier League en maken veel indruk. "Ze hebben succes buiten Nederland. Dat is voor het hele Nederlandse voetbal een goede zaak", ziet Cocu. "Uiteindelijk, als ik verder ga kijken, wil ik dat ook wel. Het zou mooi zijn om in een buitenlandse competitie te slagen."