Parallel tussen Ajax en Manchester United: Hij weet het precies
Oud-keeper ziet stijgende lijn in spel Manchester United

Parallel tussen Ajax en Manchester United: "Hij weet het precies"

26-04-2015 13:03
5

Manchester United kende onder manager Louis van Gaal een uiterst moeizaam begin van het seizoen. De laatste maanden boekt de grootmacht echter progressie, ziet ook oud-speler en huidig Ajax-directeur Edwin van der Sar.

"In het begin van het seizoen heeft United een aantal wedstrijden gespeeld dat niet om aan te gluren was", vertelt de voormalig doelman in de Sunday Times. Van der Sar verdedigde tussen 2005 en 2011 het doel van The Red Devils. "De uitschakelingen in de Capital One Cup en later in de FA Cup waren bijna traumatisch, maar in de laatste zeven á acht weken zie je dat de kracht en het enthousiasme terug is gekeerd in het elftal. United speelt weer zoals het hoort te spelen."

Van der Sar ziet parallellen met de eerste maanden van Ajax onder Van Gaal, begin jaren negentig. "Ik was reservekeeper toen Van Gaal in 1991 begon bij Ajax. We speelden ontzettend slecht en kregen veel kritiek over ons heen. Maar in 1992 wonnen we de UEFA Cup en wij als spelersgroep geloofden steeds meer in onszelf. Van Gaal weet precies wat spelers op het veld moeten doen, hij heeft oog voor detail en geeft spelers ontzettend veel vertrouwen."