De Boer geconfronteerd met Ajax-kritiek op broer: Een groot vraagteken
"Kijk, voetbal is zo emotioneel"

De Boer geconfronteerd met Ajax-kritiek op broer: "Een groot vraagteken"

26-04-2015 13:17
3

Frank de Boer krijgt de laatste weken weer bakken vol kritiek over zich heen, vooral vanuit de eigen achterban. De trainer heeft echter geen spijt van het feit dat hij in ieder geval nog een jaar in Amsterdam blijft.

Dat stelt Ronald de Boer. "Spijt dat hij is gebleven? Nou, dat denk ik niet", aldus de broer van de Ajax-trainer bij De Tafel van Kees. "Hij heeft het ontzettend naar zijn zin. Ik geloof helemaal niet in al die onzin. Kijk, voetbal is zo emotioneel. Er is geen werkplek waar het zó snel minder kan gaan en daardoor trekken mensen je sneller in twijfel."

Ronald vindt dat Frank meer krediet moet krijgen. "Ik denk dat iedereen zou tekenen voor vier landstitels in acht jaar. Dan zeg je 'ja'. Frank is vier keer kampioen geworden in vijf jaar. En nu hoor je ineens allemaal geruchten. 'Kan hij de groep nog wel motiveren?', zeggen ze dan. Daar zet ik een groot vraagteken bij", doelt hij op de kritiek.

De Boer liep maandag voor de eerste keer in vier jaar tijd niet als kampioen het trainingsveld op bij Ajax. In de middag viel de succescoach uit tegenover zijn spelersgroep en de door Ajax gepubliceerde video van het vooral deed veel stof opwaaien, ook bij Ronald de Boer.