Sextet van Chelsea in beste elf van Engeland; verbazing rond Fabregas
Ook Kane, Sanchez en De Gea werden gekozen

Sextet van Chelsea in beste elf van Engeland; verbazing rond Fabregas

26-04-2015 13:37
1

Koploper Chelsea is hofleverancier van het PFA Premier League Team of the Year. Van de beste elf spelers uit de Engelse competie staan er liefst zes onder contract bij de lijstaanvoerder uit Londen.

Verdedigers John Terry, Gary Cahill en Branislav Ivanovic maken deel uit van het elftal, net als middenvelders Nemanja Matic en Eden Hazard. Ook spits Diego Costa werd verkozen. Chelsea is opvallend genoeg de enige club die meer dan één speler levert aan het Team of the Year. Doelman David de Gea (Manchester United), Ryan Bertrand (Southampton), Alexis Sanchez (Arsenal), Philippe Coutinho (Liverpool) en Harry Kane (Tottenham Hotspur) maken de beste elf compleet.

Kane, Coutinho, Hazard, De Gea, Sanchez en Costa zijn bovendien genomineerd voor de titel beste speler van het jaar. Thibaut Courtois (Chelsea) en Raheem Sterling (Liverpool) maken kans op de prijs voor talent van het jaar, evenals Kane, Hazard, Coutinho en De Gea. Regerend landskampioen Manchester City ontbreekt. Engelse media verbazen zich verder over het feit dat Chelsea-uitblinker Cesc Fabregas niet terugkomt in het team van het jaar, noch terugkomt op de lijst voor beste speler.