Wijnaldum duimt bij 'typisch' PSV: 'Ik hoop dat ze er in blijven, dat wil ik'
"Ik hoop dat ze er in blijven en dat Sparta er ook bij komt"

Wijnaldum duimt bij 'typisch' PSV: 'Ik hoop dat ze er in blijven, dat wil ik'

26-04-2015 14:01

Landskampioen PSV won zaterdagavond in extremis van Excelsior en voorkwam zo dat de Rotterdamse promovendus zich zo goed als veilig speelde. Nacompetitie ligt op de loer voor de nummer vijftien van de Eredivisie.

Georginio Wijnaldum hoopt dat de club uit zijn geboortestad het redt. "Ik hoop dat ze er in blijven en dat Sparta er ook bij komt", vertelt de PSV-aanvoerder voor de camera van RTV Rijnmond. "Drie Rotterdamse clubs in de Eredivisie, dat wilde ik altijd en nog steeds omdat ik een Rotterdammer ben."

De Eindhovenaren sleepten op Woudestein met de nodige moeite de drie punten uit het vuur, mede dankzij een doelpunt van Wijnaldum. "Wij kwamen hier niet om een club te helpen. Excelsior deed het goed, maar wij waren effectiever."

"De druk is er wel af, dat merkte je wel in de wedstrijd. Hoe wij deze wedstrijd er toch uit slepen, dat is typisch PSV. Wij raken niet in de war bij een achterstand. En opnieuw met tien man, volgens mij al de derde keer. Wij houden vertrouwen, ondanks tegenslagen."