Boilesen: Zou fijn zijn om naar huis te gaan en even in de anonimiteit te leven
"Dus had ik ook heel wat dagen dat gevoel"

Boilesen: "Zou fijn zijn om naar huis te gaan en even in de anonimiteit te leven"

26-04-2015 15:51
4

Het feit dat de publieke opinie zich gedurende dit seizoen tegen hem heeft gekeerd, is Nicolai Boilesen niet ontgaan. De linksback is zelf ook niet tevreden.

Ajax beleeft een seizoen om snel te vergeten en dat geldt zeker ook voor Boilesen. De Deen is bij afwezigheid van Niklas Moisander de aanvoerder én de gebeten hond. "Die periodes heb je. Ik kan me ook niet voorstellen dat jij ook jaar in, jaar uit elke dag met een grote glimlach naar je werk gaat, en dat het elke dag even goed gaat", zegt hij tegen Ajax Life.

"Als ik slecht speel, houd ik dat klotegevoel tot de volgende wedstrijd. Dat waren dit seizoen heel wat wedstrijden, en dus ook heel wat dagen met dat gevoel."

De 23-jarige Boilesen leert naar eigen zeggen nog elke dag. "Als persoon, maar zeker ook als voetballer. Het gaat om details. Wat dat betreft is het een leerzaam seizoen. Ja, omgaan met kritiek is ook iets nieuws. Omdat ik de aanvoerdersband draag, kijken mensen nog eerder naar mij als het niet loopt."

"Ik speel voetbal omdat ik het leuk vind. Ik geniet er nog steeds elke dag van. Maar soms zou het fijn zijn om na een wedstrijd gewoon naar huis te gaan en even in de anonimiteit te leven. Dat zit er niet in. Mensen praten over me, daar moet ik mee leren omgaan", besluit de international van Denemarken.