De Boer laat zondebok links liggen: Spits bij Ajax zijn is ook lastig
"Niet tevreden"

De Boer laat zondebok links liggen: "Spits bij Ajax zijn is ook lastig"

26-04-2015 14:42

Viktor Fischer staat zondagmiddag voor de eerste keer dit seizoen in de basis bij Ajax. Frank de Boer kiest voor de Deen ten koste van Kolbeinn Sigthórsson.

De Boer experimenteerde op de vrijdagtraining met Fischer in de spits. Dat beviel zo goed, dat de teruggekeerde aanvaller het tegen PEC Zwolle mag laten zien. "Hij heeft een goede indruk achtergelaten de afgelopen wedstrijd en trainingen", zegt hij bij FOX Sports.

De keuze van de Ajax-trainer had ook andere redenen. "Ik was niet tevreden over Sigthórsson. Toen Fischer erin kwam tegen NAC Breda (0-0, red.) was er ook meer speelsheid. Dat wil ik vandaag ook zien", vervolgt De Boer, die al veel spitsen versleet in Amsterdam. "Spits bij Ajax zijn is ook lastig."

De trainer ging voor het competitieduel van zondagmiddag (aftrap 14:30 uur) ook in op de ophef rond zijn veelbesproken woede-uitbarsting. "Ajax TV heeft wel gevraagd of ze dat mochten uitzenden. Ik was naar Saint-Etienne voor de wedstrijd tegen armoede. Ik zei dat het goed was. Het is best wel eens goed om dat te laten zien. Dan zie je wat Ajax voor invloed heeft."