Chery bewijst ongelijk van gezapige Feyenoorders; rood voor 'Kannibaal'
1-1 in Euroborg

26-04-2015 16:19

Feyenoord heeft last van voorjaarsmoeheid. De ploeg van trainer Fred Rutten wist zondag voor de derde keer op rij niet te winnen. De Rotterdammers moesten bij bekerfinalist FC Groningen genoegen nemen met 1-1. Daardoor is Feyenoord nog altijd niet zeker van de derde plaats, goed voor deelname aan de Europa League. Op 10 mei valt tijdens de voorlaatste speelronde waarschijnlijk de beslissing in De Kuip als Vitesse op bezoek komt.

Met oudgediende Joris Mathijsen (35) voor de geblesseerde Terence Kongolo (lies) begon Feyenoord gezapig aan het duel. Ook FC Groningen had moeite om goed in de wedstrijd te komen, waardoor het publiek in de Euroborg aanvankelijk weinig te zien kreeg. In de 22e minuut dwong Tjaronn Chery de eerste grote kans af. De technisch begaafde aanvaller, die Rutten tijdens de winterstop nog graag naar De Kuip wilde halen, haalde hard uit. Doelman Kenneth Vermeer redde fraai in de korte hoek.

Een paar minuten later voorkwam de goalie van Feyenoord opnieuw een achterstand. De oud-Ajacied hield Mimoun Mahi van scoren af, nadat Miquel Nelom de bal veel te zacht op zijn doelman had teruggespeeld. De twee grote kansen voor FC Groningen spoorden Feyenoord tot meer actie en concentratie aan. Uit de eerste soepele aanval kwam Jordy Clasie meteen tot scoren. De kleine aanvoerder kwam fortuinlijk in balbezit en schoot via een Groningse tegenstander raak, 0-1.

Nog voor de rust kwam FC Groningen verdiend op gelijke hoogte. Nadat de excellerende Chery eerst nog met een schuiver net naast had geschoten, trof hij in de 44e minuut wel doel met een vrije trap van grote afstand. Vermeer verkeek zich op de mooie draaibal, 1-1.

Na de pauze zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Beide ploegen konden amper een fatsoenlijke aanval opbouwen. Ook Jean-Paul Böetius, de vervanger van Elvis Manu, wist geen openingen te vinden. Toornstra liet in de 72e minuut nog wel een grote kans liggen. Vijf minuten voor tijd kwam Feyenoord goed weg toen invaller Juninho Bacuna de bal net voorlangs het doel tikte. In de hectische en grimmige slotminuten kreeg invaller Khalid Boulahrouz bij Feyenoord nog rood wegens slaan naar een tegenstander. (ANP)