Van Gaal wacht loodzware klus met Manchester United na onverwachte veegpartij
3-0 op Goodison Park

26-04-2015 16:25
2

Manchester United heeft zondag een gevoelige nederlaag geleden in de Premier League. De ploeg van trainer Louis van Gaal was kansloos in de uitwedstrijd tegen Everton: 3-0.

Manchester United kwam al vroeg in het duel achter. In de vijfde minuut schoot de Ierse middenvelder James McCarthy de bal onder het gestrekte been van de Spaanse doelman David De Gea door. Verdediger John Stones kopte nog voor rust strak de 2-0 binnen vanuit een hoekschop.

In de 74e minuut bepaalde de Belgische invaller Kevin Mirallas de eindstand op 3-0 (zie Vine). Hij kreeg de bal onverwacht in de voeten en kreeg een vrije kans om op goal te schieten. De Gea voorkwam een nog grotere blamage in de slotfase. Hij tikte een tweede poging van Mirallas over.

Bij Manchester United maakte Robin van Persie zijn rentree in de hoofdmacht. De spits mocht in de 88e minuut invallen voor de geblesseerd geraakte Wayne Rooney. Van Persie was sinds 21 februari uitgeschakeld vanwege een enkelblessure en had tot dusver alleen nog maar meegespeeld bij de beloften. Daley Blind speelde de hele wedstrijd mee bij United.

Door het resultaat stevent Manchester United hard af op de voorronde van de Champions League. Met nog vier wedstrijden te spelen staat de club op de vierde plaats.