De Boer leest Ajax-spelers wéér de les: Alsof ik tegen dovemansoren praat
"Je moet echt in supervorm zijn om hier doorheen te komen"

De Boer leest Ajax-spelers wéér de les: "Alsof ik tegen dovemansoren praat"

26-04-2015 17:19
16

Ajax heeft het gewenste Champions League-ticket te pakken, maar de manier waarop dat ging was niet om over naar huis te schrijven. Frank de Boer ergert zich.

De trainer barstte deze week op training in woede uit en voelde zich gedwongen dat zondag weer te doen, in de rust van het duel met PEC Zwolle (1-1). De Boer was boos door het feit dat de gemaakte afspraken op het veld niet nagekomen werden. "We hadden afgesproken hoe we gingen staan", bromde hij bij FOX Sports.

"We wilden bewust wat verder inzakken om toe te kunnen slaan op de omschakeling. Dat is pas na 25 minuten gebeurd. Daar heb ik in de rust wat van gezegd. Het is alsof ik tegen dovemansoren aan het praten ben."

De Boer moest goed zoeken, maar zag uiteindelijk wel een paar lichtpuntjes tegen het compact spelende PEC. "We hebben deze week ook getraind op de omschakeling en dat was goed verzorgd. En Anwar El Ghazi was een aantal keer heel dreigend. Je moet echt in supervorm zijn om hier doorheen te komen. Dat zijn we al weken niet dus dan moet het op een andere manier."