Chery is niet te stoppen: Dan zet ik een tatoeage van de beker op mijn lijf
"Ik probeer de bal zo veel mogelijk te laten zwabberen"

Chery is niet te stoppen: "Dan zet ik een tatoeage van de beker op mijn lijf"

26-04-2015 17:37

Tjaronn Chery ontwikkelt zich meer en meer als vrijetrappenspecialist. In de competitiewedstrijd tegen Feyenoord (1-1) was het weer raak voor de smaakmaker van FC Groningen.

Chery had altijd al een aardige trap in zijn benen en sinds een jaar of twee is hij die gaan perfectioneren, zo laat hij weten aan Metro. "Ik train er heel veel op, dus ik ben blij dat al die uren zich nu uitbetalen. Ik probeer de bal zo veel mogelijk te laten zwabberen, daarna zie ik wel waar 'ie uiteindelijk belandt. Vandaag was dat gelukkig in de kruising."

"Het is heel moeilijk uit te leggen hoe ik zo'n bal laat zwabberen", legt hij uit. "Ik raak 'm iets boven mijn wreef, maar het ligt ook aan met welk merk bal we spelen. Die van Nike vind ik het fijnst, die hoef ik niet zo hard te raken. Of we daarmee ook in de bekerfinale spelen? Ik weet het niet, haha."

De bekerkoorts was zondag al te proeven in De Euroborg. Alles staat in het teken van de finale, volgende week tegen PEC Zwolle. "Maar dat is vooral buiten het veld", zegt Chery. "Op het veld kunnen wij ons als spelers daar prima van afsluiten, vooral omdat we in zo'n lekkere flow zitten."

Een scenario voor de eindstrijd in De Kuip heeft de aanvallende middenvelder al wel in gedachten. "Hopelijk schiet ik er dan weer zo'n vrije trap in. Als we winnen zet ik een tatoeage van de beker op mijn lijf."