Rutten schrikt van eigen woorden over 'kleine bandiet': Een slip of the tongue
"Het is dan pijnlijk dat we niet hebben gewonnen"

Rutten schrikt van eigen woorden over 'kleine bandiet': "Een slip of the tongue"

26-04-2015 17:54
4

Fred Rutten schrok zondag na de uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Groningen (1-1) van zijn eigen woorden. "Dit is heel zuur, het geeft een dubbel gevoel", liet hij zich bij de NOS ontvallen.

"De man die uit een vrije trap de gelijkmaker binnenschiet, had voor Feyenoord kunnen spelen", aldus Rutten, die er verder niets meer over wilde zeggen. "Noem het maar een slip of the tongue", sprak hij met een ietwat bedrukt gezicht.

Rutten doelde op de Groningse smaakmaker Tjaronn Chery, die hij in de Euroborg liefkozend 'die kleine bandiet' noemde. De afzwaaiende coach van Feyenoord wilde de geboren Hagenaar tijdens de winterstop graag naar De Kuip halen. Technisch directeur Martin van Geel wilde daarvoor echter geen budget vrijmaken. Mede daardoor besloot Rutten al na één seizoen De Kuip te verlaten.

Rutten vond de houding van zijn spelers nog wel veel beter dan vorige week in de afgang tegen Go Ahead Eagles (0-1). "We hebben niet fantastisch gespeeld, maar het was wel goed in bepaalde fases. Het is dan pijnlijk dat we niet hebben gewonnen."