Rode prent van beoogde Ajax-aankoop gooit geen roet in het eten; Hoedt is held
Zege AZ in Enschede

26-04-2015 18:36
4

De spelers van FC Twente hebben trainer Alfred Schreuder zondag niet aan een beetje nieuw krediet kunnen helpen. De ploeg uit Enschede ging op eigen veld met 2-0 ten onder tegen AZ. Door die nieuwe nederlaag neemt de druk op Schreuder verder toe.

Schreuder moet een raar gevoel hebben gehad toen hij zondagmiddag het veld opliep. De supporters van Twente eisen nadrukkelijk het vertrek van de trainer en zijn staf. Overal in het stadion hingen spandoeken waarop die eis werd geuit, vaak op niet al te subtiele wijze. Ook voorzitter Aldo van der Laan kreeg er hard van langs.

De spandoeken gaven niet bepaald het gewenste effect. Er heerste door de noodkreten van de fans een gespannen sfeer in de Grolsch Veste en die leek de spelers van Twente in de eerste helft behoorlijk te verlammen. De thuisploeg mocht van AZ het spel proberen te maken, maar deed daar niets mee.

Het duurde tot de laatste tien minuten van de eerste helft voordat Twente eindelijk eens gevaarlijk werd. Toen stond de ploeg van Schreuder al met 2-0 achter. Wesley Hoedt zorgde na ruim tien minuten met een omhaal voor 0-1. Aron Jóhannsson verdubbelde na ruim een half uur de marge.

Die achterstand kwam Twente niet meer te boven, al drongen de Tukkers in het restant van de wedstrijd wel aan. Luc Castaignos kreeg al snel een dot van een kans op de aansluitingstreffer, maar hij maaide drie meter van de goal over de bal. Hakim Ziyech was ook dichtbij de 2-1 maar schoot hoog over.

AZ-aanvoerder Nemanja Gudelj hielp Twente in de tweede helft nog wel een handje door twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart te pakken. Maar ook met een man meer wist Twente niet te scoren. Het leek typerend voor het seizoen van de Tukkers, die door de nederlaag in feite kansloos zijn voor de play-offs voor Europees voetbal. AZ mag nog hopen op de derde plek. (ANP)

CHAPEAU! Wesley Hoedt scoort met een héérlijke omhaal voor AZ!