Robben viert zoveelste prijs: Bayern pakt als Rekordmeister titel zonder te spelen
Robben met Bayern kampioen

Robben viert zoveelste prijs: Bayern pakt als Rekordmeister titel zonder te spelen

26-04-2015 19:23
2

De 25e landstitel voor Bayern München is een feit. Nummer twee VfL Wolfsburg ging zondag bij Borussia Mönchengladbach met 1-0 onderuit. Daardoor is Bayern München nu officieel kampioen. De ploeg van trainer Pep Guardiola won zaterdag met 1-0 van Hertha BSC. Met nog vier wedstrijden te spelen, bedraagt de onoverbrugbare achterstand van Wolfsburg vijftien punten.

Voor Bayern is het de derde landstitel op rij. Zo'n nationale trilogie haalde de Duitse topclub in 2001 voor de laatste keer binnen. De formatie van Guardiola heeft in de Duitse beker en de Champions League ook nog kans op een hoofdprijs. In beide toernooien heeft Bayern de laatste vier bereikt.

Wedden

Meer odds

Wolfsburg moest in Mönchengladbach winnen om het onvermijdelijke kampioenschap van Bayern minimaal nog met een weekje uit te stellen. De ploeg van bankzitter Bas Dost kon echter niet tot scoren komen. Ook de thuisploeg faalde lange tijd in de afronding. In de laatste minuut sloeg Max Kruse, met aanvoerder Roel Brouwers de gehele wedstrijd in actie, alsnog toe (1-0).

Door de late zege belandde BMG alleen op de derde plaats, die recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Leverkusen staat na de remise zaterdag tegen FC Köln (1-1) vierde, op twee punten van de rivaal uit Mönchengladbach. (ANP)

 

Robben wéér kampioen met Bayern. Het is je gegund, Arjen! Van harte!

Posted by Voetbalprimeur on zondag 26 april 2015