Onrust rond Grolsch Veste na nieuwe zeperd; Schreuder moet het ontgelden
"Er was veel lawaai van de buitenwereld"

Onrust rond Grolsch Veste na nieuwe zeperd; Schreuder moet het ontgelden

26-04-2015 19:39
8

Andreas Bjelland hield zondag een dubbel gevoel over aan de verloren thuiswedstrijd van zijn FC Twente tegen AZ (0-2). Na afloop was het onrustig voor de hoofdingang van de Grolsch Veste, maar ook tijdens het duel gebeurde er van alles.

De aanvoerder werd met zijn teamgenoten gesteund door de aanhang van de Tukkers, maar coach Alfred Schreuder kreeg er met spreekkoren en spandoeken juist fel van langs. "Dat is een gekke tegenstelling", concludeerde hij bij FOX Sports. "Maar als spelers kunnen we er weinig aan doen."

De protesten van de supporters zorgden voor een onrustige sfeer in de Grolsch Veste. "Er was veel lawaai van de buitenwereld, van de fans en de pers", blikte de Deen terug op het duel en de voorbereiding daarop. "Je leest het en je voelt het. De enige manier om het om te draaien is door te gaan winnen. Dat moeten we de laatste twee wedstrijden doen."

Na de wedstrijd moest de Mobiele Eenheid uitrukken om een gevaarlijke situatie te voorkomen. Fans moesten in bedwang worden gehouden. Ook AZ leefde en treurde mee met Twente.