Boëtius is openhartig na gestaakte onderhandelingen: Soms moet je egoïstisch zijn
"Deze week heeft dat veel internetsites bereikt"

Boëtius is openhartig na gestaakte onderhandelingen: "Soms moet je egoïstisch zijn"

26-04-2015 19:50

Jean-Paul Boëtius lijkt op het punt te staan om Feyenoord te verlaten. De aanvaller heeft nog een contract tot medio 2016, maar als Feyenoord nog geld wil vangen voor de jongeling, moet hij aankomende zomer of in de winterstop van aankomend seizoen worden verkocht.

Feyenoord en Boëtius hebben de contractbesprekingen, over een vernieuwde verbintenis, gestaakt. "Deze week heeft dat veel internetsites bereikt, het gaat dan met name over het contract. Maar ik ben daar niet mee bezig, wil alleen voetballen. Uiteindelijk zien we wel hoe snel we er wel - of juist niet - uitkomen", vertelde de flankspeler tegenover RTV Rijnmond.

Als Boëtius niet verlengt, lijkt een vertrek de enige oplossing. "Ik ken de regels en wetten in het voetbal en weet wat de technisch directeur moet doen. Logisch, maar ik ben voetballer voor mezelf en soms moet je gewoon egoïstisch zijn. Liever niet, maar als het moet, dan moet het."

Stelt Boëtius onredelijke eisen, zoals enkele berichten deden vermoeden? "Dat vind ik niet, maar het is allemaal wel bekend. Ik wil me liever richten op wedstrijden", vervolgde de speler. Is er een kans dat Boëtius blijft? "Dat zijn dingen die je overweegt, eerst het contract uitdienen en dan nog wat extra jaren, dat zou mooi meegenomen zijn. Feyenoord is mijn club, ik wil graag nog een jaar blijven. Maar er kunnen bepaalde dingen gebeuren, daardoor kan het anders worden. Op dit moment zeg ik 'ja', maar dat gevoel kan op elk moment veranderen."