Zeldzame wereldgoal in Enschede nog 'nooit vertoond': Aangezien hij zo juichte
"Zo'n omhaal heb ik wel eens eerder gemaakt"

Zeldzame wereldgoal in Enschede nog 'nooit vertoond': "Aangezien hij zo juichte"

26-04-2015 20:23

Wesley Hoedt stond zondag niet alleen achterin zijn mannetje namens AZ tegen FC Twente (0-2 overwinning), maar de linker centrumverdediger zorgde met een spectaculaire omhaal ook nog eens voor een groot hoogtepunt in het treffen.

"Zo'n omhaal heb ik wel eens eerder gemaakt, maar dat was tijdens een training in de A1. Ik denk dat-ie toen hoog over ging. Nu zat de bal er lekker in. Terwijl ik op de grond viel, hoorde ik dat de bal erin ging. Heerlijk", zei Hoedt op de clubsite van AZ. Steven Berghuis grapte na afloop voor de camera's van FOX Sports: "Ik heb hem nog nooit een omhaal zien maken. Hij zelf ook niet denk ik, aangezien ik hem zo zag juichen."

"Met zo’n bal denk je eigenlijk niet na. Ik dacht: ik neem 'm gewoon in één keer. Marco van Basten zei in de rust tegen me: 'Ik doe het je niet meer na.' Mooie opmerking. Dat we deze corner zo uitvoerden, is geen toeval. Daar trainen we vaak op. Het was redelijk ingestudeerd", vervolgde Hoedt.

Uiteindelijk pakte AZ drie punten in Enschede. En die zijn meer dan welkom in strijd om plek drie. Feyenoord heeft drie punten voorsprong met nog twee duels te gaan. "We zeiden net in de kleedkamer dat we ook nog derde kunnen worden. We hebben het alleen niet zelf in de hand. We geven de resterende twee wedstrijden gewoon vol gas om zo hoog mogelijk te eindigen. En als we dan alsnog derde worden, is dat mooi meegenomen", besluit Hoedt.