Mourinho slaat terug naar Arsenal-fans: Tien jaar zonder titel is pas echt saai
"Ik denk dat wachten, wachten, wachten op de titel heel erg saai is, zeker als dat tien jaar duurt"

Mourinho slaat terug naar Arsenal-fans: "Tien jaar zonder titel is pas echt saai"

26-04-2015 22:14
1

Wanneer Chelsea tegen Arsenal speelt vecht trainer José Mourinho meestal een verbale strijd met Arsène Wenger uit, maar dat bleef de Portugese coach van Chelsea dit keer enigszins bespaard. Nu vond de Portugees een welkom slachtoffer in de fans van de stadgenoot.

Wenger hield zich op de vlakte na de 0-0 in het Emirates Stadion, maar dat gold niet voor de fans van de Gunners. 'Boring Boring Chelsea', scandeerden zij over de behouden speelwijze van Chelsea, maar Mourinho snoerde hen op duidelijke wijze de mond.

"Wat ik pas echt heel erg saai vind, is tien jaar zonder titel", zo diende The Special One de aanhang van harde repliek. Hij refereerde daarmee aan het ophanden zijnde kampioenschap van zijn ploeg, terwijl Arsenal voor het laatst in 2004 de titel greep. "Ik denk dat wachten, wachten, wachten op de titel heel erg saai is, zeker als dat tien jaar duurt."

"Het saaie team heeft het op één na meeste doelpunten gemaakt en het beste doelsaldo. Ik denk dat alleen topteams vanaf het begin van het seizoen in de top kunnen bivakkeren. Maar misschien zongen ze niet naar ons. Als je thuis speelt en toch je nummer 9 van het veld haalt...", voorzag hij ook Wenger nog wat kritiek.

Door het gelijke spel bleef de voorsprong van Chelsea op Arsenal tien punten, met nog vijf wedstrijden te spelen. "Mijn team was vandaag fenomenaal", constateerde de Portugees tevreden. "Dit punt voelt bijna als drie punten."