Real Madrid blijft in spoor van Barcelona dankzij opgebloeid goudhaantje
Twee goals genoeg

26-04-2015 22:58
1

Real Madrid heeft zondagavond druk weten te houden op koploper FC Barcelona, zij het met moeite. De Madrilenen wonnen op bezoek bij Celta de Vigo met 2-4. Javier 'Chicharito' Hernández, die midweeks al de Champions League-clash met Atlético Madrid besliste, was opnieuw doorslaggevend.

Noliot zette Celta na negen minuten verrassend op voorsprong. Toni Kroos en Hernández bogen dat binnen een kwartier echter alweer om naar een 1-2 voorsprong voor Real. Nog binnen het half uur stond het 2-2 door een treffer van Santi Mina.

Uiteindelijk stelden de bezoekers wel de zege veilig. James Rodríguez zette Real vlak voor rust opnieuw op voorsprong. Hoewel Celta in de tweede helft aandrong op de 3-3, viel het doelpunt aan de andere kant. Hernández tekende met zijn tweede doelpunt van de avond - en zijn vierde in de laatste vijf wedstrijden - voor 2-4.

Door de zege verkleinde Real het gat met Barça weer tot twee punten. Barcelona won zaterdag al met 2-0 bij stadgenoot Espanyol. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen in Spanje. Barcelona moet nog op bezoek bij Atlético, Real speelt nog tegen Sevilla en Valencia.