Ajax speelt al twee jaar zoals de spelers op het filmpje naar het veld sjokken
"De verrassing en spontaniteit ontbreken"

"Ajax speelt al twee jaar zoals de spelers op het filmpje naar het veld sjokken"

26-04-2015 23:34
12

Frank de Boer haalde maandag bijna alle nieuwsrubrieken met zijn woede-uitbarsting tijdens de training van Ajax. Bij Studio Voetbal werd daar zondagavond nog even over nagepraat. De heren aan tafel begrepen maar al te goed dat de trainer uit zijn slof schoot.

"Dit was niet gepland", zei Bert van Marwijk. "Frank ergerde zich op dat moment en dan ontploft hij. Ik ben fan van hem. Hij is de enige bindende factor binnen Ajax." Toch is er volgens de ex-bondscoach ook reden voor een negatieve noot.

"Waar je wel kritisch naar kunt kijken, is de manier van spelen. De verrassing en spontaniteit ontbreken. Frank is een coach die werkt aan een team en speelwijze, tot het bezetene aan toe. Alles moet kloppen, tot in de puntjes. Ik heb het zelf ook meegemaakt, maar hij is er misschien te ver in gegaan."

Er heerste afgelopen week onbegrip over het feit dat Ajax de beelden zelf naar buiten bracht. "Van elke training worden beelden gemaakt. In dit geval is besloten de beelden op de site te zetten en uit te lichten", vertelde Arno Vermeulen. "De Boer kun je niet laten vallen. Natuurlijk spelen ze slecht. Het elftal wat er nu staat, en dat is misschien curieus uit mijn mond, is slechter dan dat van vierenhalf jaar geleden."

Jan Mulder begreep goed dat Ajax de beelden uitzond. "Het is heel logisch dat Ajax dit doet. Dit is namelijk iets positiefs, maar het is te laat. Ajax speelt al twee jaar zoals de spelers op het filmpje naar het trainingsveld sjokken", aldus de oud-voetballer.