Van Gaal: Dat is me blijkbaar niet gelukt, ik kan ook niet verklaren hoe dat kan
"Het was de eerste keer"

Van Gaal: "Dat is me blijkbaar niet gelukt, ik kan ook niet verklaren hoe dat kan"

26-04-2015 23:44

Louis van Gaal heeft zondag gelaten gereageerd op de kansloze nederlaag van Manchester United in de uitwedstrijd tegen Everton. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg met liefst 3-0 onderuit gaan.

"We hebben niet veel kansen gecreëerd", begon Van Gaal. "De spelers waren tijdens de warming-up al niet zo scherp als normaal. Dat vond Ryan Giggs (assistent-trainer, red.) ook." Zijn vrees werd vervolgens werkelijkheid.

"Vlak voordat de wedstrijd begon heb ik mijn spelers nog toegesproken. Ik probeerde ze scherp te krijgen, maar dat is me blijkbaar niet gelukt", aldus Van Gaal. "Het was de eerste wedstrijd waarin onze tegenstander beter gemotiveerd en agressiever was. Ik kan ook niet verklaren hoe dat kan."

"Kijk eens naar het eerste doelpunt: we verloren drie persoonlijke duels op rij. Dat mag echt niet gebeuren. Everton verdiende de winst. En als het terecht is, kun je er wel mee leven. Ik hoop dat dit niet nog een keer gebeurt en dat we ons vertrouwen terug winnen", besloot de coach na afloop van de kansloze nederlaag.

Manchester United blijft door het verlies op de vierde plaats staan in de Premier League. De vierde plaats levert in Engeland een ticket op voor de voorronde van de Champions League. De voorsprong op Liverpool bedraagt zeven punten, maar de Reds hebben nog een wedstrijd tegoed.