Rebel van Ajax trekt zich niets aan van donderspeech en krijgt opnieuw straf
Opnieuw straf voor Zivkovic

Rebel van Ajax trekt zich niets aan van donderspeech en krijgt opnieuw straf

27-04-2015 08:23
20

De donderspeech van Frank de Boer heeft in ieder geval weinig invloed gehad op Richairo Zivkovic. De spits kwam namelijk te laat op een training en ontbrak daarom in de wedstrijdselectie voor het duel met PEC Zwolle.

Ajax heeft de talentvolle aanvaller daarom voor de tweede keer dit seizoen een boete gegeven. De eerste boete was bovendien voor hetzelfde vergrijp. Zivkovic ontbrak vrijdag ook al in de selectie van Jong Ajax, dat het in de Jupiler League opnam tegen Helmond Sport.

Het is zeker niet de eerste keer dat Zivkovic zich van zijn slechte kant laat zien. Naast het feit dat hij eerder al een boete kreeg om dezelfde reden, miste hij de interlands van Oranje onder 19 tegen België en Servië: bondscoach Aron Winter had hem namelijk disciplinair geschorst.

De Boer wilde zondag na het duel met PEC Zwolle (1-1) nog niet vertellen wat er aan de hand was. "Ik hoef dat helemaal niet aan jullie te vertellen. Hij zit niet bij de selectie, punt uit", zei hij bij de NOS. Nu is duidelijk dat Zivkovic te laat was voor een oefensessie en boete heeft gekregen, aldus Voetbal International.