Onvrede in Rotterdam: Dat het anders moet dan de laatste weken, is duidelijk
"Het komt nu aan op de thuiswedstrijd tegen Vitesse"

Onvrede in Rotterdam: "Dat het anders moet dan de laatste weken, is duidelijk"

27-04-2015 10:44

Feyenoord is na het 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen van afgelopen weekend nog niet zeker van de derde plaats in de Eredivisie. In de volgende speelronde spelen de Rotterdammers tegen concurrent Vitesse, Jens Toornstra weet dat men dan uit een ander spreekwoordelijk vaatje moet tappen.

"Twee punten uit drie duels is niet goed genoeg", zegt Toornstra eerlijk op het digitale thuis van Feyenoord. "Het komt nu aan op de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Dan moeten we het afmaken en de derde plaats veiligstellen. Maar dat het anders moet dan de laatste weken, is duidelijk."

In de Euroburg kwam Feyenoord niet verder dan een 1-1 gelijkspel. "Misschien moeten we concluderen dat er voor ons uiteindelijk niet meer in zat." De middenvelder had zelf uiteindelijk de grootste kans voor Feyenoord, twintig minuten voor tijd. "Ik twijfelde of ik in één keer moest schieten, maar koos uiteindelijk voor een aanname. Dat ging niet helemaal lekker, zonde."

Ondanks het gelijkspel kijkt Toornstra met een goed gevoel terug op het duel met FC Groningen, hij speelde voor het eerst in lange tijd weer eens negentig minuten. "Daar ben ik blij mee, al vind ik het te snel om te zeggen dat ik mijn oude vorm weer benader. Zo hadden mijn voorzetten wat zuiverder gemogen, dan waren we misschien gevaarlijker geworden."