Trainer van club uit linkerrijtje: Wij zijn ook maar een clubje dat onderin hoort
"Ik heb bij een paar jongens van mij het idee dat ze er helemaal doorheen zitten"

Trainer van club uit linkerrijtje: "Wij zijn ook maar een clubje dat onderin hoort"

27-04-2015 10:56

SC Cambuur ziet zichzelf als een ploeg die degradatie moet zien te voorkomen, momenteel staat men echter in het linkerrijtje. Afgelopen weekend kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen het al gedegradeerde FC Dordrecht. Cambuur-trainer Henk de Jong is vol lof over De Schapenkoppen.

"Ik kan wel zielig lopen doen over mijn eigen ploeg, maar ik vind FC Dordrecht gewoon prachtig om te bekijken", zei De Jong tegenover FOX Sports. "Bartholomew Ogbeche kreeg een paar kansen die erin gemoeten hadden. En als we de 0-1 hadden gemaakt, was het ook 0-3 geworden."

"Maar dat we niet in ons spel kwamen lag ook aan de tegenstander", vervolgde De Jong zijn verhaal na afloop van het doelpuntloze gelijkspel. "Grote clubs winnen ook niet zomaar in Dordrecht. Ik vind Dordt het hele seizoen al geweldig om te zien. Ze spelen hun eigen spel."

Volgens de oefenmeester is het even 'op' bij zijn spelers. "Ik heb bij een paar jongens van mij het idee dat ze er helemaal doorheen zitten. Het hele seizoen hebben we op de toppen van onze tenen gelopen om ons te handhaven en dat gaan we volgend seizoen weer doen. Wij zijn ook maar een clubje dat onderin hoort. Het is lastig dan ineens ergens anders voor te gaan voetballen."