'Ze hebben een doelman, verdediger, middenvelder en spits van wereldklasse nodig'
"Het beste voorbeeld voor mij is Chelsea"

'Ze hebben een doelman, verdediger, middenvelder en spits van wereldklasse nodig'

27-04-2015 12:39
2

Ondanks het goede seizoen van Arsenal is voormalig speler Thierry Henry kritisch op de Londenaren. De Fransman zag zijn oud-werkgever in eigen huis niet verder komen dan 0-0 tegen koploper Chelsea.

"Arsenal heeft op vier plekken versterkingen nodig om opnieuw mee te doen voor het kampioenschap", vertelt Henry in gesprek met Sky Sports. "Ze hebben een doelman, een centrale verdediger, een controlerende middenvelder en een spits van wereldklasse nodig om opnieuw kans te maken."

"Het beste voorbeeld voor mij is Chelsea. Ze hadden het moeilijk vorig jaar, maar toch lukte het om dit jaar voor de titel te spelen. Ze hebben nu Nemanja Matic, Thibaut Courtois, Cesc Fabregas en Diego Costa", gaat de analyticus verder. "Om opnieuw de titel te pakken, zal Wenger deze zomer aankopen moeten doen. Je hebt geweldige spelers en die concurrentie nodig."

Als voorbeeld vergelijkt Henry middenvelders Mesut Özil en Fabregas met elkaar. "Özil speelde dit weekend voor de achtste keer tegen een team uit de top vier. Nog nooit gescoord en twee assists. Dat is veel te weinig. In zijn periode bij Arsenal gaf hij veertien assists. Als je dat vergelijkt met Fabregas, die al zestien assists gaf in één seizoen..."