Ervaren kracht tipt Maaskant en ploeggenoten: 'Moeten scherper gaan trainen'
"NAC is kwalitatief veel sterker dan de ploegen in de Jupiler League"

Ervaren kracht tipt Maaskant en ploeggenoten: 'Moeten scherper gaan trainen'

27-04-2015 14:57
2

De nacompetitie dreigt voor NAC Breda, dat afgelopen weekeinde op eigen bodem met 1-3 verloor van concurrent Heracles Almelo. Demy de Zeeuw denkt te weten wat de sleutel tot succes is.

"We moeten scherper gaan trainen en anders focussen op die mogelijke nacompetitie. Ploegen in de Jupiler League hebben niks te verliezen. Voor ons zou het ook nieuw zijn", zegt hij tegen NU.nl. "We hebben veel tegenslagen gehad, maar dat moeten we nu gaan rechtzetten. NAC is kwalitatief veel sterker dan de ploegen in de Jupiler League, maar bij zo'n knock-outronde komt er meer kijken."

"NAC moet dan in eigen huis gewoon winnen van die ploegen. Bovendien moeten we zorgen dat we geen tegendoelpunten krijgen en dat we een wedstrijd slim uitspelen wanneer we voelen dat er bij een gelijke stand of 2-1 achterstand niets meer in zit. Als we nacompetitie gaan spelen, worden het vier finales. We kunnen dan bij een slechte dag zomaar in de Jupiler League spelen volgend seizoen. Dat mag echt niet. Daar is NAC een te grote club voor."