Chery zet vraagtekens achter PEC: 'Weet niet of dat wel een voordeel is'
'Moeten die flow vasthouden richting De Kuip"

Chery zet vraagtekens achter PEC: 'Weet niet of dat wel een voordeel is'

27-04-2015 15:20
6

Tjaronn Chery, uitblinker van FC Groningen, speelt liever vandaag dan morgen de bekerfinale. Zondag vechten de noorderlingen het uit met PEC Zwolle, die vorig jaar de beker veroverden ten koste van Ajax.

"PEC weet dus hoe het is om een finale te spelen. Maar ik weet niet of dat een voordeel is. Het wordt een mooie strijd, denk ik. En wij hebben een goede kans, zeker gezien de laatste weken", zegt hij tegen NU.nl. "Eindelijk kunnen alle remmen kunnen los richting de finale. Zelfs toen we nog twee of drie competitiewedstrijden voor de finale moesten spelen, sprak iedereen in de stad al over De Kuip."

"Ik heb me gelukkig wel gewoon op de eredivisiewedstrijden kunnen focussen. En dat ging ook goed. We hebben al een tijdje niet meer verloren, zitten in een flow en die moeten we vasthouden richting De Kuip."

Chery was zondag tegen Feyenoord trefzeker met de zogeheten 'zwabberbal'. "Ik had altijd al een aardige vrije trap, maar de afgelopen twee jaar ben ik echt op de zwabberbal gaan trainen. De goal was dus een beloning voor het vele werk. En deze week ga ik er weer op trainen. Hopelijk schiet ik hem er in De Kuip weer zo in en is de beker voor ons."