Gewaagde transfer van PSV naar Ajax uitgelegd: Er werd bij PSV vaak getwijfeld
'Ik was op zoek naar een nieuwe start"

Gewaagde transfer van PSV naar Ajax uitgelegd: "Er werd bij PSV vaak getwijfeld"

27-04-2015 16:02

Ismaïl Aissati, momenteel speler van Terek Grozny, gold enkele jaren geleden als één van de grootste talenten van PSV, maar in 2008 kreeg zijn loopbaan een opmerkelijke wending. De aanvallende middenvelder stapte over naar Ajax en daar waren veel PSV-fans niet blij mee.

Aissati (26) had echter een duidelijke reden om over te stappen. "Er werd bij PSV vaak getwijfeld: ze wisten niet of Ibrahim Afellay en ik samen konden spelen", geeft de speler aan in gesprek met Ajax Showtime. "Ik was op zoek naar een nieuwe start. Toen kwam Ajax met een verhaal dat me aansprak. Maar het was echt een hele moeilijke beslissing om PSV te verlaten, want ik heb toch alles aan hen te danken."

In 2012 maakte het jeugdproduct van PSV, die op twaalfjarige leeftijd in de opleiding van de Eindhovenaren belandde, een fraaie goal namens Ajax. Nota bene tegen PSV. "Het was naast een mooi doelpunt ook een erg belangrijk doelpunt. Het was echt een fantastisch moment, maar ik moet je eerlijk bekennen: het was de bedoeling dat iemand de bal erin zou koppen, maar toen vloog-ie er heerlijk in", besluit Aissati zijn verhaal.