De Boer 'stuurt aan op Ajax-transfers': Hij is jaloers op een speler van PSV
"Zal Frank dit allemaal nog wel leuk vinden?"

De Boer 'stuurt aan op Ajax-transfers': "Hij is jaloers op een speler van PSV"

27-04-2015 17:08
10

Frank de Boer beleeft een lastig seizoen als hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester ligt regelmatig onder vuur door het matige spel van zijn spelers. Het was ook onderwerp van gesprek bij Studio Voetbal.

Onder meer Kees Jansma, voor de gelegenheid aan tafel bij het praatprogramma van NOS, en Bert van Marwijk lieten zich uit over de situatie bij Ajax en over De Boer. "Zal Frank dit allemaal nog wel leuk vinden? Het voetbal is niet goed en de spelers lijken lastig te inspireren. Ik denk dat Frank aanstuurt op de noodzakelijke versterkingen, want hij is jaloers op een middenvelder van PSV (Andres Guardado, red.)... Want welke speler is er nou zo bijzonder bij Ajax?", vroeg Jansma zich hardop af.

Van Marwijk gooide het over een andere boeg. "Frank is de enige bindende factor in het Ajax-kamp en als hij er niet zou zijn geweest, dan waren de problemen veel groter. Frank is een coach die echt werkt aan een team en een speelwijze. Tot het bezetene aan toe en het moet allemaal kloppen. Op een gegeven moment is hij daar misschien te ver in gegaan. En dan wordt het te voorspelbaar en minder spontaan", aldus de voormalig bondscoach. Van Marwijk denkt dat Ajax daardoor weinig aantrekkelijk voetbal laat zien.