'Schoonheid' gespot op de Eredivisie-velden: Het is echt genieten
"Ik wist niet dat hij dat kon"

'Schoonheid' gespot op de Eredivisie-velden: "Het is echt genieten"

27-04-2015 17:59
1

AZ-trainer John van den Brom stond na afloop van de 0-2 overwinning op FC Twente de pers lachend te woord. Het ging veelvuldig over de wereldgoal van zijn pupil Wesley Hoedt, die middels een omhaal de openingstreffer voor zijn rekening nam.

"Ik wist niet dat hij dat kon, laat ik dat vooropstellen. Maar het is een mooi iets dat gebeurt. Hij is er een aantal weken uit geweest en heeft laten zien waarom we hem gemist hebben. Buiten die fantastische goal, heeft hij namelijk ook een hele goede wedstrijd gespeeld", vertelde Van den Brom aan FOX Sports.

De coach vervolgde over de omhaal: "Het is niet eenvoudig, kan ik je vertellen, dat als je zo groot en lang bent om zo'n omhaal te maken. Ik wil het graag nog eens terugzien, maar ik denk wel dat deze goal bij de tien mooiste doelpunten van het seizoen komt."

De bank van AZ veerde als vanzelfsprekend op na de treffer. Ook Marco van Basten. "Je ziet eerst de schoonheid nog niet, omdat je blij bent dat die goal valt. Maar als je er over nadenkt, gaat het wel indruk maken. Marco heeft wel vaker zo'n goal gemaakt, nog wel mooier dan deze. Maar het is echt genieten."