In het kort: Valencia houdt Spaanse top in vizier, Sneijder in de achtervolging

In het kort: Valencia houdt Spaanse top in vizier, Sneijder in de achtervolging

27-04-2015 22:53
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Valencia doet goede zaken
Valencia heeft maandagavond de vierde plaats in de Primera División weer overgenomen van Sevilla. De ploeg van de Portugese coach Nuno won op eigen veld met 4-0 van Granada. Sevilla won zondag met 2-0 van Rayo Vallecano.

Javi Fuego opende in Mestalla na 26 minuten de score op aangeven van Daniel Parejo. De aanvoerder nam zelf de tweede treffer voor zijn rekening. Parejo benutte vijf minuten voor rust een strafschop: 2-0. Sofiane Feghouli en Álvaro Negredo bepaalden in de slotfase de eindstand op 4-0.

Door de zege komt Valencia op 68 punten na 33 wedstrijden. Sevilla heeft twee punten minder. De club die aan het eind van de competitie op de vierde plaats staat, gaat volgend seizoen de voorrondes van de Champions League in. Nummer vijf plaatst zich voor de Europa League. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen.

Besiktas passeert Galatasaray
Besiktas is in de Turkse Süper Lig terug op de eerste plaats. Door een benauwde zege op degradatiekandidaat Karabükspor (2-1) passeerde het team van coach Slaven Bilic rivaal Galatasaray maandag weer op doelsaldo. Beide clubs uit Istanbul hebben 61 punten, één meer dan Fenerbahçe. De winnende treffer kwam ver in blessuretijd op naam van Cenk Tosun.

De Canadees Atiba Hutchinson (ex-PSV) opende de score namens de thuisclub halverwege de eerste helft. Vlak voor rust moest Karabükspor met tien man verder. Doelman Boy Waterman kreeg rood omdat hij hands zou hebben gemaakt buiten zijn strafschopgebied. Na een klein uur werd het personele evenwicht hersteld. De scheidsrechter stuurde ook Necip Uysal, net ingevallen bij Besiktas, uit het veld. Tien minuten voor tijd maakte Musa Cagiran gelijk. Een punt was Karabükspor uiteindelijk niet gegund.

Geen vijfde ster Bayern
Hoewel Bayern München zondag voor de 25e keer in de clubhistorie landskampioen is geworden, hoeft de Duitse topclub niet te rekenen op een extra ster op het shirt. Normaal gesproken zou Bayern een vijfde ster op het shirt mogen laten zetten, maar volgens de reglementen van het Duitse voetbal zit er een maximum van vier sterren.

Datum voor Guidetti
John Guidetti zal aanstaande donderdag horen welke straf hij krijgt naar aanleiding van het liedje dat hij ten gehore bracht in het programma FC Rijnmond. Daarin toonde hij, volgens Rangers, de aartsrivaal van zijn huidige werkgever Celtic, weinig respect. Hij had het namelijk over 'huns', volgens Rangers een belediging. Aanstaande donderdag volgt de uitspraak.

Geld voor reparatie fontein
Wij Zijn Romeinen, een initatief van het tijdschrift Roma Aeterna en Stichting Zenobia om de schade aan de bekende Barcaccia-fontein te herstellen, heeft een bedrag van 7.000 euro opgeleverd. De fontein werd in maart vernield door Feyenoord-fans, in aanloop naar het duel met AS Roma. Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan de reparatie van de fontein.

Nooit meer '4'
Om Javier Zanetti te eren zal Internazionale het rugnummer 4 nooit meer gebruiken. De legendarische verdediger van Inter voelt zich vereerd en liet dat duidelijk blijken op Twitter. 'Een enorme eer dat ik eeuwig deel uitmaak van Internazionale. Ik ben trots dat nummer 4 nu altijd mijn nummer is.' Binnenkort speelt Zanetti tijdens een duel voor het goede doel nog wel één keer met nummer 4.

Schorsing na klap
Germán Denis is voor vijf duels geschorst naar aanleiding van de klap die hij aan Empoli-verdediger Lorenzo Tonelli verkocht. Dat gebeurde na de wedstrijd van Denis' club Atalanta, nota bene in de kleedkamer van de tegenstander. Denis verklaarde zich bedreigd te voelen, maar de Italiaanse bond was niet coulant. Denis kreeg vijf duels schorsing, Tonelli één.