Zaakwaarnemer Zivkovic komt met uitspraak over toekomst: Dat is geen optie
"De overgang is enorm geweest"

Zaakwaarnemer Zivkovic komt met uitspraak over toekomst: "Dat is geen optie"

28-04-2015 07:56
10

Het eerste Ajax-jaar van Richairo Zivkovic staat vooral in het teken van wangedrag en disciplinaire straffen. De spits komt nauwelijks aan spelen toe, maar dat is geen reden om tijdelijk verder te kijken.

"Verhuur is geen optie", zegt zaakwaarnemer Guido Albers in het Algemeen Dagblad. "De overgang is dit seizoen enorm geweest. Van succes en dat alles voor je geregeld wordt, naar op eigen benen staan en verantwoordelijkheid nemen."

Albers ziet dat de achttienjarige Zivkovic daar moeite mee heeft. "Waar anderen misschien meer en harder gaan trainen, gebeurde bij hem het tegenovergestelde. Toch moet de knop om. Elke dag laten zien dat hij met Milik wil strijden om de spitspositie", aldus de vertegenwoordiger. 

Zivkovic kwam dit seizoen nog niet verder dan 120 minuten in de Eredivisie, verdeeld over zeven invalbeurten. De aanwinst van drie miljoen euro maakte in die optredens één doelpunt.  "Nu is het kookpunt bereikt. Dit is de laatste les", zei één van zijn begeleiders al over het wangedrag van de jongeling.