'Relatiemanager' droomt van plek in technische staf Twente: Dat is mijn doel
"Daar wordt niemand vrolijk van"

'Relatiemanager' droomt van plek in technische staf Twente: "Dat is mijn doel"

28-04-2015 11:38
1

FC Twente beleeft moeilijke tijden, maar kan altijd nog terugvallen op Sander Boschker. De oud-keeper werpt zich dit seizoen op als het uithangbord van de club.

Boschker speelde tussen 1989 en 2014 voor Twente, met uitzondering van een jaar Ajax. Op 43-jarige leeftijd zette hij een punt achter zijn loopbaan. Dat betekent echter niet dat hij op zijn lauweren is gaan rusten. "Op mijn kaartje staat 'relatiemanager', dat betekent zoiets als dat ik het gezicht van FC Twente ben", aldus Boschker tegen de NOS.

Op de dag van FC Twente – AZ (0-2) loopt hij rond in de Grolsch Veste en wordt hij door alles en iedereen aangeklampt. Ook mag hij de afscheidscadeaus aan Dusan Tadic overhandigen.

Sommigen willen van hem weten wat er toch met FC Twente aan de hand is. Maar die wat gevoeligere vragen probeert de eenmalig international zoveel mogelijk te ontwijken. "Dit zijn mooie leermomenten natuurlijk, maar we moeten er niet te lang bij stil staan. Daar wordt niemand vrolijk van."

Niemand is door het financiële noodweer in Enschede nog zeker van zijn baan, ook Boschker niet. Het liefst meldt hij zich echter in de technische staf. "Mijn voorkeur ligt toch op het veld. Het is mijn doel om een keer keeperstrainer te worden van het eerste elftal."