'Uth en 'één van grootste talenten van Nederland' kunnen naar Duitsland'
Friezen kunnen borst natmaken

'Uth en 'één van grootste talenten van Nederland' kunnen naar Duitsland'

28-04-2015 12:25
2

De kans bestaat dat sc Heerenveen in de zomer twee spelers kwijtraakt aan een club uit de 2. Bundesliga. Fortuna Düsseldorf aast op Mark Uth en Luciano Slagveer.

De spits en buitenspeler staan volgens de Westdeutsche Zeitung bovenaan het verlanglijstje in Düsseldorf. De 24-jarige Uth is in beeld als opvolger van Charlison Benschop, die volgend seizoen in de Bundesliga wil spelen, terwijl Slagveer (21) wordt gezien als 'één van de grootste talenten van Nederland'.

Het is niet bekend of Uth en Slagveer openstaan voor een 'degradatie' naar het tweede niveau in Duitsland. De twee hebben een doorlopend contract in Friesland én zijn verzekerd van een basisplek.

Het is overigens niet de eerste keer dat vooral Uth wordt gelinkt aan een terugkeer naar Duitsland. De spits die zijn opleiding genoot bij 1. FC Köln, zou ook in de belangstelling staan van grotere clubs uit zijn vaderland. Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach werden daarbij genoemd. Düsseldorf is de nummer tien van de 2. Bundesliga.