Dat is een gouden zet geweest, zijn voorganger stond als een rol zeil in het doel
Laagvlieger stunt en is veilig

"Dat is een gouden zet geweest, zijn voorganger stond als een rol zeil in het doel"

28-04-2015 15:41

Heracles Almelo is zo goed als veilig en dat heeft het onder andere te danken aan John Stegeman. De trainer volgde eerder dit seizoen de ontslagen Jan de Jonge op, een keuze die uitstekend is uitgepakt.

"Bij Heracles zie je wat een nieuwe trainer en enkele wijzigingen in het elftal voor een effect kunnen hebben", zegt degradatiegoeroe Simon Kistemaker in het Algemeen Dagblad. "De promotie van Bram Castro tot eerste doelman was een gouden zet, dat bleek zaterdag weer. Zijn voorganger (Dennis Telgenkamp, red.) stond als een rol zeil in het doel."

"Met Bryan Linssen hebben ze bovendien een uitstekende voetballer in het team. Dat vind ik al jarenlang een enorm onderschatte speler, die zo bij een topclub als Feyenoord aan de slag zou kunnen", looft Kistemaker de aanvaller van de huidige nummer veertien. De ex-trainer behoedde FC Volendam in 1984 voor degradatie, bracht DS'79 (in 1987) en De Graafschap (in 1991) naar de Eredivisie en degradeerde met die twee clubs ook weer naar het tweede niveau. Hij weet dan ook als geen ander hoe het er in de kelder van de Eredivisie aan toe gaat.

"Heracles is er in geslaagd de belangrijke duels te winnen. Dat dankt het ook aan de ervaren spelers, die ze aan het begin van het seizoen hebben gehaald. Daar is kritiek op geweest en Ramon Zomer heeft bijvoorbeeld ook geen topseizoen gespeeld, maar zeker in deze fase is zijn ervaring van grote waarde. Dat is een belangrijk verschil met Excelsior", aldus Kistemaker.