Verbazing bij FC Twente: We zouden het bij spandoeken en spreekkoren laten
"We hadden vooraf afgesproken dat we het bij spandoeken en spreekkoren zouden laten"

Verbazing bij FC Twente: "We zouden het bij spandoeken en spreekkoren laten"

28-04-2015 16:20
5

Na afloop van het duel tussen FC Twente en AZ waren er ongeregeldheden. Voor Jaime Bruynesteyn, voorzitter van FC Twente supportersvereniging Vak-P, kwam dat als een verrassing.

"We hadden vooraf afgesproken dat we het bij spandoeken en spreekkoren zouden laten. Er was geen plan dat er buiten het stadion iets gedaan zou worden. Het was in elk geval niet de bedoeling, maar zulke dingen gebeuren nu eenmaal", zegt Bruynesteyn in gesprek met Tubantia.

Over het gedrag van de supporters of de politie heeft Bruynesteyn nog geen oordeel. In Enschede gaan er verhalen dat de 'massale aanwezigheid van politie de situatie geen goed heeft gedaan'. Bruynesteyn moest zelf door omstandigheden eerder weg. "Ik heb wat foto's en filmpjes gezien. De komende dagen zal het wel duidelijker worden." De voorzitter weet niet of de aangehouden supporters bij Vak-P horen.

In het stadion waren meerdere spandoeken te zien, teksten daarop 'vroegen' onder meer om het ontslag van trainer Alfred Schreuder. Na afloop van de wedstrijd was het onrustig. Supporters verzamelden zich voor de hoofdingang van het stadion, om Schreuder op te wachten. Barkrukken en fietsen vlogen daar door de lucht.