Irritatie in Friesland rondom Veerman: Waarom vraagt iedereen me dat toch?
"Henk moest erin om gas te geven, dat doe je niet te vroeg in de wedstrijd"

Irritatie in Friesland rondom Veerman: "Waarom vraagt iedereen me dat toch?"

28-04-2015 16:26

Na het 1-1 gelijkspel tussen sc Heerenveen en Willem II kreeg Dwight Lodeweges veel vragen over Henk Veerman. De spits kwam in het thuisduel in Friesland pas twintig minuten voor het einde van de wedstrijd in het veld. Volgens velen kwam de lange aanvaller te laat.

"Waarom ik Henk niet eerder bracht? Waarom vraagt iedereen me dat toch? Ik wil Slagveer en Uth ook vertrouwen geven", zegt Lodeweges in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Henk moest erin om gas te geven. Dat doe je niet te vroeg in de wedstrijd."

Naast de discussie rondom Veerman was ook de invulling van de defensie voer voor vragen. Lodeweges zorgde voor een verrassing door Kenneth Origba als rechtsback op te stellen, terwijl Marten de Roon samen met Jerry St. Juste centraal stond. De jongelingen Willem Huzing en Stephen Warmolts moeten zodoende nog wachten op hun debuut. "Ik vind dat Otigba en St. Juste het voortreffelijk hebben gedaan."

"Otigba heeft me echt verrast. Natuurlijk heb ik overwogen om voor jongens uit het beloftenteam te kiezen. Op de back was dat zelfs de eerste optie, omdat Willem dat gewend is in het tweede. Maar een debuut zou voor hem een gigastap zijn geweest", aldus Lodeweges.