'PSV op zijn hoede: Engelse en Duitse clubs volgen belangrijke factor'
Eindhovenaren denken aan nieuw contract

'PSV op zijn hoede: Engelse en Duitse clubs volgen belangrijke factor'

29-04-2015 14:52
15

PSV incasseerde in het kampioensjaar ruim veertig procent minder doelpunten dan vorig seizoen. Met dat indrukwekkende moyenne komt ook de belangstelling voor Jeroen Zoet langzaam los.

Zoet keepte geen topseizoen, maar de statistieken weten clubs in het buitenland wél te overtuigen. Dat meldt Voetbal International. Hij staat er bij diverse clubs in de Premier League en de Bundesliga 'meer dan goed' op. Het is niet bekend om welke clubs het precies gaat.

Wat wel vaststaat is dat Zoet vrijwel elke wedstrijd wordt bekeken door buitenlandse scouts en dus intensief wordt gevolgd. Ook PSV is daar inmiddels van op de hoogte en komt waarschijnlijk in actie. Marcel Brands, technisch manager van de Eindhovense club, hoopt in de zomer het contract van Zoet open te breken en te verlengen. De afspraak voor het eerste gesprek staat al in de agenda.

De verwachting is volgens het weekblad dat de 24-jarige doelman niet zomaar akkoord gaat met een langer verblijf, omdat de incidentele basisplaatsen voor tweede keus Remko Pasveer hem hebben geraakt. Zoet ligt tot medio 2017 vast in Eindhoven.