'United laat Van Gaal transferrecord breken én poging wagen voor Depay'
Vier namen duiken weer op op Old Trafford

'United laat Van Gaal transferrecord breken én poging wagen voor Depay'

01-05-2015 08:08
7

Louis van Gaal krijgt in de zomer opnieuw alle ruimte om de selectie van Manchester United spectaculair te versterken. Gareth Bale staat bovenaan het verlanglijstje en ook de bekende namen duiken weer op.

United stelt Van Gaal een goedgevulde portemonnee ter beschikking, om zo vanaf volgend seizoen weer serieus mee te doen om de prijzen. De komst van Bale heeft de hoogste prioriteit. De nummer vier van Engeland wordt al geruime tijd aan de man van honderd miljoen van Real Madrid gelinkt en áls Van Gaal wil toeslaan, dan zal de United-leiding niet moeilijk doen over het geld.

Wedden

Meer odds

Real Madrid wil minimaal 128 miljoen euro vangen voor de Welshman. Manchester United zou met dat bedrag een wereldwijd transferrecord verbreken, maar heeft wat te besteden door een nieuwe sponsordeal met Adidas ter waarde van een miljard euro.

De eventuele komst van Bale betekent niet dat Memphis Depay is vergeten op Old Trafford. De 21-jarige ster van PSV wordt nog steeds gevolgd. Dat geldt ook voor Mats Hummels van Borussia Dortmund en Nathaniel Clyne, die dit seizoen indruk maakte onder Ronald Koeman bij Southampton.

De Britse kwaliteitskrant zegt overigens dat Manchester United een goede kans maakt op de komst van Bale. De Welshman is de laatste maanden het mikpunt van kritiek, is daardoor ongelukkig in de Spaanse hoofdstad én zou zijn familie missen. Die reist nu constant tussen Cardiff en Madrid en Bale heeft daar de buik van vol.